DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Біологія та проблеми захисту генофонду домашніх та декоративних тварин (2005) >
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/10804
|
Назва: | Традиційно український продукт свинарства - сало |
Автори: | Пивовар, Н.М. Пилипенко, С.В. |
Ключові слова: | свинарство свині сало |
Дата публікації: | 2005 |
Короткий огляд (реферат): | Важко переоцінити значення ссавців у житті людини. Свійські тварини є джерелом високоякісних харчових продуктів. Серед них велике значення належить свійським свиням. Домашні свині походять від різних підвидів європейського й азіатського кабана. У порівнянні з дикими предками їх зовнішній вигляд, плодючість та продуктивність сильно змінилися. Але вони
зберегли все ж багато природних властивостей. У них слабкий зір, але гострий слух та нюх. Свині зберігають інстинкт гуртової поведінки. З великих
домашніх тварин свині мають найвищу плодовитість. За один опорос вони
приносять 10-12 поросят, а рекордисти по 22 і, навіть, по 28 поросят. Причому, у свиней бувають по два опороси в рік. |
Опис: | Пивовар Н. М. Традиційно український продукт свинарства - сало / Н. М. Пивовар, С. В. Пилипенко // Біологія та проблеми захисту генофонду домашніх та декоративних тварин / Матеріали Всеукраїнської студентської науково-практичної конференції. – Полтава: АСМІ, 2005. – С. 86-87. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/10804 |
Розташовується у зібраннях: | Біологія та проблеми захисту генофонду домашніх та декоративних тварин (2005)
|
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
|