DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Технологій та дизайну >
Кафедра професійної освіти, дизайну та безпеки життєдіяльності >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Формування здоров’язбережувальних компетентностей сучасної молоді: реалії та перспективи >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/16711

Назва: Гіпоацидність шлункового соку як фактор ризику інфекційних захворювань студентів
Автори: Пилипенко, С.В.
Ключові слова: шлунок
шлунковий сік
інфекційні захворювання
студент
рН
дисбактеріоз
гіпергастринемія
кишечник
слизова оболонка
Дата публікації: 2017
Короткий огляд (реферат): Підвищення рН в шлунку приводить до дисбактеріозу в шлунково-кишковому тракті та збільшення концентрації гастрину в крові, тобто гіпергастринемії. Внаслідок трофічної дії гастрину в слизовій оболонці шлунка можуть виникати морфологічні зміни, оскільки він фактором росту як для нормальних епітеліальних клітин кишечника, так і тих, що зазнали малігнізуючої трансформації.
Опис: Пилипенко С. В. Гіпоацидність шлункового соку як фактор ризику інфекційних захворювань студентів / С. В. Пилипенко // Формування здоров’язбережувальних компетентностей сучасної молоді: реалії та перспективи : збірник наукових праць Всеукраїнської науково-практичної конференції, присвяченої Всесвітньому Дню цивільної оборони та Всесвітньому Дню охорони праці(Полтава, 27–28 квітня 2017 р.). – Полтава : ПНПУ, 2017. – С. 174-175.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/16711
Розташовується у зібраннях:Формування здоров’язбережувальних компетентностей сучасної молоді: реалії та перспективи

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
73.pdf232,73 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок