DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Педагогічної і мистецької освіти >
Кафедра хореографії >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Художні практики та мистецька освіта у кроскультурному просторі сучасності (2024) >
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/25864
|
Назва: | Формування ціннісних критеріїв художнього смаку в процесі естетичної освіти |
Автори: | Головіна, Н.І. |
Ключові слова: | художній смак естетична освіта формування художнього смаку |
Дата публікації: | 2024 |
Короткий огляд (реферат): | У публікації розглядаються можливості естетичної освіти у формуванні
художнього смаку здобувачів освіти. Уточняються поняття «художній смак» і
«художня цінність». Розглядаються градації і аномалії художнього смаку.
Обґрунтовується аксіологічний підхід до виявлення критеріїв смаку за допомогою
естетичної теорії, яка виступаючи в цьому випадку перед індивідом у
суб’єктивному переломленні, набуває «особистісного смислу», дозволяє йому
згодом сформувати істинні й самостійні критерії оцінки творів мистецтва. |
Опис: | Головіна Н. І. Формування ціннісних критеріїв художнього
смаку в процесі естетичної освіти // Художні практики та мистецька освіта у кроскультурному просторі сучасності: матеріали VІІ Всеукр. наук.-практ. конф., 09-10 жовтня 2024 р. Полтава : 2024. С. 22-25. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/25864 |
Розташовується у зібраннях: | Художні практики та мистецька освіта у кроскультурному просторі сучасності (2024)
|
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
|